היבטים רגשיים של הליך הפונדקאות
כאשר בני זוג מנסים להיכנס להריון במשך תקופה ארוכה ללא הצלחה, עולות הרבה שאלות ותהיות שעשויות להוביל גם ללחץ נפשי. מדובר כאן בתהליך בעל השלכות משמעותיות גם על מצבם הרגשי של בני הזוג, העשויים להיכנס לדיכאון עקב תחושת כישלון אישי ואף לחוש בושה, מכיוון שהם לא מסוגלים להיכנס להריון ולהביא ילדים לעולם. הדבר הבסיסי ביותר שחשוב לדעת בהקשר זה, זו העובדה שכישלון בתהליך הכניסה להריון יכול לנבוע משלל סיבות. בני זוג שמנסים כל מיני שיטות וטיפולים בניסיון להתגבר על המכשול ועדיין חווים כישלון עשויים להגיע לרמות תסכול עם השלכות משמעותית, אך ישנן דרכים להתמודד ולהתגבר על המכשולים העומדים בפניכם.
הליך הפונדקאות
גם ללא קשר להליך הפונדקאות, כל הנושא של הבאת ילד לעולם ותהליך הכניסה להריון הוא דבר מלחיץ ומעמיס רגשית, לחיוב או לשלילה, ללא ספק מדובר ברכבת הרים של רגשות. ברגע שמקבלים את ההחלטה להיכנס להליך של פונדקאות, צריך להבין שהחל מאותו הרגע תאלצו לערב אדם נוסף שיהפוך להיות חלק אינטגרלי מכל התהליך. מתהליך זוגי שאמור להיות אינטימי ומשותף אך ורק לבני הזוג, נוצר הצורך לפתוח את המעגל ולצרף אדם נוסף שגם תהיו תלויים בו מאוד לצורך הצלחת ההיריון והלידה.
דרך טובה להתמודד עם הקושי הזה תהיה להכיר קודם כל לעומק את האם הפונדקאית שתתלווה אליכם, על מנת לבסס רמה טובה של תקשורת על מנת שתוכלו לשתף פעולה ולהתגבר על האתגרים הצפויים לכם. האם הפונדקאית נושאת עמה את התינוק שעתיד להיות שלכם, מה שאומר שהיא נושאת עמה גם אחריות רגשית עצומה. בסופו של הליך הפונדקאות, נאלצת האם הפונדקאית להיפרד באופן מיידי מהיילוד שנשאה ברחמה במשך חודשים עבורכם, ככה שאפשר להניח שגם היא עוברת חוויה לא פשוטה ולכן מומלץ לבסס קשר טוב ותומך בין כל הצדדים.
דרכי התמודדות עם הרגש לאורך ההליך
חלק מעבודתה של הוועדה הרפואית שתתכנס כדי לאשר את הליך הפונדקאות שאתם מעוניינים להשתתף בו, הוא לוודא את רמת המסוגלות של האם הפונדקאית להתמודד רגשית עם ההליך. בוועדה משתתפים רופאים, פסיכולוגים וגורמים מקצועיים נוספים. כמו כן, גם בני הזוג עוברים סוגים שונים של הערכות בטרם מאושר הליך הפונדקאות שלהם.
אין דרך קסומה שבה נוכל לפתע לראות הכל באור חיובי וממלא. כמו הליך הפונדקאות עצמו, אתם גם תעברו תהליכים רגשיים לאורך כל הדרך, ככה שחשוב לאפשר לעצמכם לחוות ולהרגיש את תהליך הבאת הילד לעולם. ייעוץ פסיכולוגי יכול לתרום מאוד למצבם של בני הזוג וגם של האם הפונדקאית, על מנת להתמודד עם מלוא הרגשות, הפחדים והבלבול שחווים במהלך הליך הפונדקאות. שיתוף הרגשות עם גורם מקצועי יעזור לא רק להקל עליכם ועל מצבכם הנפשי, הוא גם ייתן לכם כלים חשובים להתמודדות עם המצב המורכב הזה. האתר חיים חדשים יוכל לסייע לכם רבות בנושא זה ולהפוך את התהליך כולו לקל יותר.