טיפול באומנות
מכל גישות הייעוץ והטיפול השונות שמיושמות לרשת, נראה שלטיפול באומנות יש מעמד מיוחד. במקרה הזה האפשרויות הטמונות בטכנולוגיה הממוחשבת הן רבות ומגוונות ופותחות כיוונים חדשים ואפשרויות מרתקות. היכולת לצלם, לסרוק וליצור אומנות ממוחשבת, באופן שמאפשר שליחתה בדואר האלקטרוני, או אפילו שיתופה בצ'אט און-ליין, הם הבסיס לעבודה הזו. הגמישות והגיוון, והיצירתיות שעשויה להתאפשר בגינן, יוצרים תנאים נהדרים לתהליך עמוק ומשמעותי של תקשורת עמוקה עם עצמנו ועם הזולת.
איך זה מתנהל בפועל?
בתהליך של הטיפול באמנות מכווינה המטפלת את המטופל/ת ליצור יצירות אומנות, שמטרתן איננה הישג אסתטי או אומנותי, אלא להוות כלי להתקשרות עמוקה עם עצמה/ו. בחירת מדיום העבודה מתרחש בדיאלוג בין המטפלת למטופל והוא יכול להתפרש על אפשרויות רבות: ציור בטכניקות שונות וסריקת העבודות למחשב; פיסול שמצולם דיגיטלית מזוויות שונות ובזמנים שונים; שימוש בצילום בפני עצמו; יצירת אומנות ממוחשבת; ועוד. העבודות עצמן נוצרות גם הן בהקשר של הדיאלוג המילולי שנוצר בין המטפלת למטופלת, דיאלוג שמתקיים דרך התכתבות במייל, באמצעות צ'אט או בשילוב כלשהו של שניהם. כל יצירה כזו הופכת בתורה למוקד של הדיאלוג הטיפולי ולכלי להתבוננות ויצירת תהליך פנימי של מודעות והתפתחות. מתוך התהליך הזה נולדת היצירה הבאה, וכן הלאה.
אז איך מתחילים?
כדאי לקרוא גם את המאמר על טיפול באומנות שבאתר, ולגלוש אל שאלון התחלת הטיפול; או ישירות למירה אמיר או איילת גלוברמן ברשימת אנשי המקצוע שלנו.